Shoppen? Ja Zeker!!!

Online shoppen voor moeders (to be)

Zwanger, het opvoeden van kinderen en een parttime of misschien zelfs een fulltime baan. En dan heb je ook nog een partner die zo af en toe eens wat aandacht verdient. Hoe houd je dan de ballen hoog? Uit onderzoek blijkt dat bijna alle moeder (to bee) online actief zijn en op zoek gaan naar de beste en goedkoopste producten op internet.
En trouwens, waar winkelen zonder kinderen altijd een feestje was, is het met kinderen vaak een complete onderneming. Een dagje winkelen met je kinderen, daar kun je maar beter niet aan beginnen. Redenen? De meeste moeders hebben weinig tijd, een oppas is vaak niet voorhanden en ze zijn bovendien bang dat hun kind(eren) gaan zeuren of jengelen of zelfs gaan misdragen. De oplossing: online shoppen!

Aanschaffen in de winkel na oriëntatiefase
Webwinkels zijn 24 uur per dag open en 7 dagen per week open. Daarbij is het assortiment van een webwinkel vaak nog uitgebreider dan in een fysieke winkel.
Veel jonge moeders (to be) oriënteren zich vaak eerst op internet alvorens ze het product aanschaffen. Een deel van de moeders oriënteren zich op internet, maar kopen het product toch nog in een fysieke winkel. Dit heeft zo z’n voordelen:

  • Je betaalt geen verzendkosten. Al moet je natuurlijk wel naar de fysieke winkel toe en de auto of het openbaar vervoer en parkeren kost ook geld. Bovendien betaal je bij veel webwinkels geen verzendkosten bij besteding van een bepaald bedrag.
  • Veel ouders ervaren het als prettig om kleding en schoenen in het echt te bekijken en te passen in een winkel.
  • Als je precies weet wat je wilt hebben, hoef je niet lang meer in de winkel rond te kijken, te zoeken en te kiezen.
  • En als je weet wat je wilt ben je sneller klaar in de winkel. En dat is weer fijn in geval van ongeduldige kinderen.

Online aanschaffen van producten
Een ander deel van de moeders kiest ervoor om de producten na de oriëntatiefase ook online aan te schaffen. Voordelen hiervan zijn:

  • Op internet kun je makkelijk zoeken waar het product het goedkoopst te verkrijgen is. Altijd fijn voor je portemonnee.
  • Het bespaart tijd en energie. Al kost het rondsnuffelen op internet natuurlijk ook tijd. Maar je kunt wel rondsnuffelen op internet wanneer jij tijd hebt.
  • Zoekmachines maken het zoeken naar producten erg eenvoudig. Het is veel eenvoudiger dan rondsnuffelen in een winkel.
  • Bestelde producten zijn te retourneren. Let wel op voor wie z’n rekening de verzendkosten van retourneren komen. Verzendkosten kan een product toch weer wat duurder maken.
  • Je kunt op je eigen tijd de kleding/schoenen passen.
  • En je hebt geen jengelende kinderen die ongeduldig worden wanneer het te lang duurt.

Let bij het aanschaffen van producten er altijd op of de website/webwinkel betrouwbaar is. Lees de reviews die door andere klanten zijn achtergelaten. Want met het toenemen van het aantal online winkels, is ook het aantal gevallen van oplichting en fraude toegenomen.

Boodschappen
Tegenwoordig kun je ook je boodschappen online bestellen en het wordt zelfs tot in je keuken thuisbezorgd. Dan kan een groot voordeel zijn. Toch kleven er ook nadelen aan. Vaak heb je te maken met een minimum bestelwaarde en je hebt geen invloed op de houdbaarheidsdatum of het gewicht van een product. Toch kan het heel makkelijk zijn wanneer je net bevallen bent, of een ziek kind thuis hebt.

Marktplaats
Koop je alles nieuw voor je baby, of shop je ook wel eens tweedehands. Diverse producten worden bij een baby maar heel kort gebruikt en krijgt de kans niet om te verslijten of stuk te gaan. Bijvoorbeeld babykleertjes maat 56 wordt vaak maar enkele weken door een baby gedragen en kun je dus prima (ver)kopen op Marktplaats of via een verkoopgroep op Facebook. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed nog eens voor het milieu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.